ש"ץ שמתפלל ספרד כיצד יתפלל בלחש בבית כנסת אשכנז

שאלה:

אם אני נמצא במקום שמקפיד לא לשנות את נוסח התפילה, וניגשתי כשליח ציבור, באותו מקום מתפללי בנוסח אשכנז ואני מתפלל בנוסח ספרד, כשהתפללתי תפילת לחש בלי לשים לב התפללתי נוסח ספרד כמו שאני תמיד רגיל, השאלה בחזרת הש"ץ מה לעשות, האם בגלל מנהג המקום לומר בנוסח אשכנז או שיש עניין לחזור על מה שאני אמרתי?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לשנות ממנהג המקום.

אגב, עצם ההנחה שאת הבלחש אתה צריך גם לעשות כמנהג המקום שנוי במחלוקת, באגרות משה ח"ב סי' כט אכן כך כתב, שכיון שהחזן צריך להסדיר תפילתו יתפלל כנוסח שצריך להתפלל בחזרה, אולם בס' שערים מצוינים בהלכה סי' כו חולק [אף שיש לפקפק בראיותיו, שכן הביא מהשיבת ציון שדבריו אמורים לגבי יחידים ולענין זה שאין בזה משום לא תתגודדו, אבל עכ"פ הוא חלק שם].