שאלה:
האם צריך להגעיל כלים שנרכשו ברשת נעמן?
תשובה:
היום נעמן לא מייצרים לבד הכל יבוא מסין וצריך טבילה. לגבי הגעלה, יש שנהגו בסכו"ם או סירים מבריקים להגעיל, מחשש שמא מרוח עליהם חומר הבא מן החי, מסתבר שבזמנינו החשש הזה כבר אינו קיים, הכל כימי, וגם אם קיים פסול לגמרי מאכילה, זאת מלבד עצם הפקפוק על התועלת בהגעלה ככל שמדובר בחומר הברקה שנעשה בתנור באש, ולכן זו חומרא בעלמא שמי שרוצה לנהוג בה ינהג אבל מן הדין אין צורך.