הגעלת והטבלת כלים

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
לאחרונה אני מתחילה להתחזק
והאמת שאני קצת מבולבלת .
ההורים שלי לא נוטים להקפיד בעניינים האלו למרות שלי זה חשוב מאוד .
הבנתי לאחרונה שהכלים בבית שלנו לא הוטבלו , בבית אנחנו שומרים כשרות ומפרידים בין כלים של בשר וחלב .
רציתי לדעת מה יש לעשות במצב כזה ?
יש אפשרות להטביל את הכלים (מתכת וזכוכית )סכום וסירים ומחבתות עוד פעם למרות שנעשה בהם שימוש של כמה שנים ?
יש לציין שלצערי אני לא מבינה וקצת מתבלבלת בין ליבון והכשרה והגעלת כלים .
דבר נוסף שרציתי לשאול ומפריע לי הוא לגבי תנור
עד עכשיו היינו מפעילים את התנור לפני השימוש בין בשר לחלב וכמובן שלא מכניסים אותם ביחד אבל לא היינו מפרידים בין התבניות היינו תמיד שמים נייר אפייה מעל התבנית .
רציתי לשאול מה יש לעשות במצב כזה ?
חייבים לזרוק את התבניות? שגם אותן לא הטבלנו :(
יש אפשרות להכשיר את התבניות להפוך אותן לבשריות
ולקנות תבנית חדשה שתהיה חלבית . אם כן כיצד ניתן להכשיר אותן ?
תודה רבה מראש. וסליחה על ריבוי השאלות

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, ברכותי להצלחה רבה בדרך החדשה! כל הכבוד על העמידה האיתנה!

אפשר לטבול כלים גם אחרי כמה שנים של שימוש, אבל חובה שיהיו נקיים לגמרי.

תבניות ניתן להכשיר אם אנחנו יודעים בבירור שלא השתמשו בהן לחלב ולבשר בתוך 24 שעות. אבל אם הדבר הזה נעשה, לא ניתן להכשיר אותן.

כדאי מאוד לפנות לאירגון לב לאחים באיזור מגורייך לפי האתר שלהם, שיסייעו לך בנושא הכשרת המטבח, הם באים ומבצעים וזה דבר נפלא, מאוד קשה לבד לדעת מה אופן ההכשרה של כל כלי.

בהצלחה.