ברכות על נטילת ידים ואשר יצר בבוקר

שאלה:

בס״ד
כשאני קם בבוקר קורה שאני נכנס לבית הכיסא פעמיים בין נטילת הידיים עוד לפני שאני קורא ברכות השחר ומברך אשר יצר (על הפעם הראשונה), האם זה בסדר? כיצד עליי לפעול?

תשובה:

זה בסדר גמור. תנקה את עצמך כפי הנדרש ואחר כך תברך. ובלבד שזה לא בגלל שעובר הרבה זמן ושוב אתה נצרך, אלא בגלל שהגוף בבוקר מתנקה כך. את ברכת על נטילת ידים בכל מקרה יש לברך לאחר הפעם האחרונה כיון שענינה נקיות לתפילה, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' ד.