חזן עם חולצה קצרה

שאלה:

שלום הרב,
ברצוני לשאול כמה שאלות:
שאלה ראשונה: אני תמיד הולך עם חולצה קצרה (גם בחורף), גם בחתונות ובבר מצוות אני הולך עם חולצה קצרה (כמובן לבנה..) אפילו בבר מצווה שלי הלכתי בחולצה קצרה (כמובן שלבנה).
רציתי לשאול האם מותר לי לעלות חזן אם חולצה קצרה (גם לא בשעת הדחק).

שאלה שנייה: אומרים לי הרבה פעמים לעלות חזן (והרבה פעמים אני לא רוצה/אין לי כח) ובמסכת ברכות רשום שאחרי שאומרים שלוש פעמים אני חייב לעלות, אז רציתי לשאול האם זה נפסק להלכה? (גם אם אני מעדיף לא לעלות)?

תשובה:

שלום וברכה

במקום שנוהגים להתפלל דווקא עם בגד עליון, אין להתפלל גם שלא כשליח ציבור בלא עיטוף של בגד עליון, במקום שנהוג להתפלל בלא בגד עליון ואין רגילות ללכת בשרוול קצר, אין לעלות לחזן בשרוול קצר, אולם במקום שנהוג לעמוד בפני גדולים אף בשרוול קצר המיקל יש לו על מי לסמוך. אדם חשוב לא הכוונה דוקא נשיא ארה"ב, גם פגישת עסקים רגילה היא בכלל, לכן אני לא בטוח במה שאמרת שהוא בודאי לא יבוא עם חולצה קצרה לפני אדם חשוב, והכל לפי הענין. בעיני זה גם קצת מגוחך, ויותר מתאים ונדרש לדעתי – עיטוף בטלית גם במנחה וערבית. כמובן שאם הוא לבוש בחולצה שכלל אינה מכובדת, משהו מוזנח עם שרוול קצר מאוד – לא יגש.

ב. עדיף לומר לגבאי מראש שאתה לא אוהב לגשת וכך הוא כבר יכיר אותך ולא יפציר בך.

מקורות:

ראה אשי ישראל פרק יד סעיף י, ובהערות שם.