האם יש לכתחילה להשתדל להעסיק גבר

שאלה:

שלום רב,

אני מנהל בית תוכנה צומח ומשגשג וכרגע על מנת לענות לביקוש בשוק אני נאלץ להעסיק עובד או עובדת ראשונים. נשאלת השאלה האם יש להעדיף להעסיק גבר על חשבון העסקת אישה, בהינתן מצב שבו:
ישנם תנאים המאפשרים קיום הלכות צניעות בצורה מלאה (המשרד יושב בתוך מרחב משותף למספר חברות), העובדת הינה חרדית שומרת תומ"צ, השכר שהיא דורשת הוא נמוך בהשוואה לשכר שמקביליה הגברים דורשים וכן כישוריה והניסיון שלה טובים יותר. ישנם גם מועמדים גברים למשרה אך הם תפקדו פחות טוב בהליכי הבחינה המקדימים. כלומר, השיקול היחידי לא להעסיק את העובדת הוא היותה אישה.

תשובה:

אם אין לך נזק ממשי, אני חושב שעדיף גבר. בסופו של דבר האדם הוא אדם..

בהצלחה רבה מאוד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם שומרים על גדרי הצניעות ועל דיני יחוד אין בזה איסור, רק לשמור על דיסטנס, שלא יהיה שום יחס חברי, עניני בנוגע לעבודה וזהו. כמובן להיות אדיב ובוס טוב, אבל לא ידיד.