נסיעה לפני שבת עם נהג מחלל שבת

שאלה:

שלום הרב. נהג יהודי שבינתיים לא שומר מצוות, הוא לוקח אותי לפני שבת, אבל אחר כך הוא לא נוסע הביתה אלא ממשיך לעבוד או שנוסע למקום אחר. האם אני צריך לחשב את זמן שלוקח לו לחזור לבית שלו למרות שהוא לא חוזר הביתה? איך אני צריך לחשב בדיוק הזמן בשביל שהוא יכול לקחת אותי?

תשובה:

שלום וברכה

כן, אתה מבחינתך תחשב זמן סביר שיוכל להגיע הביתה. אין לך עסק עם מה שיחליט לעשות בפועל. בכלל הנהגה לא נאה היא לבוא לשבת ברגע האחרון, באים מוקדם יותר, ומסייעים בהכנות, מתרחצים במתינות לכבוד שבת ומארגנים נרות ושולחן הכל בנחת, כמו אדם שמצפה לבוא המלכה ולא ברגע האחרון.