אין אשה כורתת ברית – נישואין עם אשה שחטאה

שאלה:

שלום רב.
אני בן 23, תלמיד ישיבה, אך לפני כמה שנים התחלתי לעבוד, אך תמיד אני לומד תורה ונוהג כבן ישיבה בכל מה שקשור לבן אדם למקום.
מלפני כמה שנים טובות אני מחפש שידוך.
לפני כמה ימים הכרתי בחורה שהייתה נראית לי מצויין עבורי.
היום בשיחה התברר כי היא שכבה לא מזמן עם בחור, במסגרת קשר רציני בו הם היו לקראת חתונה יחד.
אציין כי אני שומר נגיעה ומעולם לא עברתי על כרת חלילה.
וכן אציין כי בנות רבות בעבר ביטלתי את השידוך לאחר שזה התברר לי.

כעת, לא ברור לי האם החובה עלי להתייחס למאמר הגמרא אין אשה כורתת ברית וכו' ? או שמא עלי למהר ולהתחתן כדי לקיים פרייה ורבייה ולהימנע מהרהורי עבירה וכו'.

ולכרת שנעשה – האם יש על זה כפרה? האם הנשמה נכרתת מעם ישראל ?

לתחיית המתים האם היא תקום עם הראשון או עם השני?

בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

הנושא היחידי שאתה חייב להתבונן בו, הוא מה היראת שמים שלה. האם חזרה בתשובה שלמה וכיום היא יראה ושלמה, [שאז אין מה לחשוש כלל, אין דבר העומד בפני התשובה, והכל יכול להתכפר ואין לה שום קשר עם הראשון שכלל לא נישאה לו], או שבעצם זו הנהגה שהיתה יכולה חלילה לקרות לה שוב בסיטואציה דומה… שאז יש להתרחק, גם בלי קשר לדברי הגמרא שהזכרת. בעולם המערבי היום כל אשה בעלת תשובה בגיל מבוגר יש להניח שעברה סיפור דומה, ולא צריך להתייחס לזה בבחירת השידוך, רק לבדוק את יראת השמים מידותיה ומעלותיה.

החלטות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עוד הרהורים שקצת מטרידים אותי:

    היא לא נקראת זונה? – כמו לגבי כהן שצריך לבא על רווקה – בשו"ע אבן העזר.

    האם השמחה היא שלימה – ב- 7 ברכות, כמו בתולה, ולא כמו אלמנה ?

    בכבוד רב
    ובהערכה רבה.

  2. לגבי זונה ראה שם סי' ו' סעי' ח' שאין זו נחשבת לזונה.
    לגבי השמחה, יש בזה דעות, אבל צריכים להבין את המכלול. כרגע אתה לא נשוי, תקרא קצת את הנאמר בסי' א' על אדם שאינו נשוי, ואני לא מתכוון לפריה ורביה אלא בעיקר לחשש מפני הרהורי עבירה. בס"ק ח' דן הבית שמואל שאולי אף מוכרים ס"ת בשביל נישואין גם כאשר קיים פריה ורביה, העיקר שלא יעמוד ללא אישה ויכשל בהירהורי עבירה. לכן אם היא מוצאת חן בעינך והעיקר יש בה היום יראת שמים, אל לך לחטט בעברה כדי למצוא את "המהודרת" בעיניך ובכך אתה מפסיד את העיקר.
    בהצלחה