עולם הבא

שאלה:

שלום וברכה לכוד הרב קראתי פה באתר מאמר על חובת הצפייה לגאולה ויש לי שאלה שמעיק עלי כבר הרבה זמן האם מה שאני חושש שהמשיח יגיע מחמת עבירות שבידי ואני רוצה לעשות עליהם תשובה. נקרא חוסר בבכל יום אחכה לו ונקרא אפיקורס שאין מאמין ביג עיקרים. ואין לו חלק לעולם הבא.

תשובה:

חלילה וחס, היו כבר אמוראים שאמרו יתי ולא יחמיניה – יבוא ולא אראנו, הפחד והצפייה משמשים בעירבוביה, אני חושב בודאי ביחס לאנשים פחותי ערך כמונו, שלא צריך לפחד מבואו, יש לנסות לעשות תשובה, אבל בורא עולם מכיר אותנו ואת חולשותינו, והמשיח רק יטהר ויזכך אותנו בעזרת ה'.

שבת שלום.