מילת קטן שמת

שאלה:

בס"ד
בשו"ע יו"ד רס"ג ס"ה כתב שקטן שמת מלין אותו על קברו. האם צריך גם לםרוע לו או סגי בכך שיסיר הערלה [לפמש"כ ההגה"מ שהטען שמלין אותו הוא מכיו שהקב"הלוקח את ערלתו ומניח אותה על פושעי ישראל וכו' וא"כא,צ למול ממש אלא רק להסיר הערלה [וגם לפי הטעם שכתב הבאר הגולה שזה בגלל שהערלה חרפה לו אולי סגי בכך יסירו את הערלה וא"צ לפרוע

תשובה:

בס' ברית עולם בלום הביא מס' נחמד למראה שמלין ולא פורעים, כנראה מסברתכם…

שבת שלום.