דם בזמן תשמיש

שאלה:

שלום הרב,
התחתנו לפני חודש. כשבועיים לאחר החתונה, אחרי תהליך ההיטהרות, אני ואישתי קיימנו יחסי אישות כמעט מלאים, ויצא לה קצת דם. התקשרנו לשאלת רב וענו לנו שעלינו לפרוש מדין דם בתולים. פרשנו, והיום שוב ראינו דם לאחר קיום יחסים. בטוחים שהדם אינו דם מחזור. מה עושים?

תשובה:

בכל מקרה יש לפרוש, בהלכה אין כל משמעות למושג מחזור אם יש דימום פורשים, אלא אם כן בודקים אצל אחות טהרה והיא מאשרת שיש פצע בנרתיק שניתן לתלות בו.

מזל טוב ותזכו לכל הטוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הפסיקה לא פשוטה. לפי פוסקים רבים, לאחר הדימום הראשוני של דם הבתולים שאכן אוסר כמובן את בני הזוג, דימום נוסף ניתן לתלות במכה, אם מרגישה ולו כאב קל, או יש רגליים לדבר שקרום הבתולים הפצוע הוא גורם הדימים, ומוטב להיזהר שלא לבטל את ישראל מפו"ר. עיין במאמרו של הר"י קטן באסיא נו

  2. לא הבנתי כלל את דבריך, אני כתבתי מה שמפורש בכל הפוסקים בסי' קצג, ומה שהיא מרגישה את מכת הבתולים זה הרי כלל לא משנה, שהרי על דם הבתולים גופא גזרו, שאף שהוא מכה ינהגו בו כדת נידות…