פרישה לפני ווסת עם כדורים

שאלה:

שלום וברכה.
לאשתי היה וסת לא קבוע של הפלגת 45 יום, כיוון שהוסת היה לא סדיר(בעקבות לידה והנקה) היא התחילה לקחת כדורים המסדרים את הווסת, לפי מה שידוע לי דינה מרגע שלקחה את הכדורים היא כבעלת ווסת קבוע, שאלתי היא כאשר היא מפסיקה לקחת את הכדורים ונטהרת כיצד אני מחשב את ימי הפרישה, האם מרגע ראייתה לאחר הפסקת הכדורים היא חוששת עונה בינונית וחודש בלבד בלי הפלגה שהרי לא היה לה או שחוששת היא גם להפלגת 45 יום? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר היא ממשיכה לקחת כדורים גם בחודש הבא ובעצם תמיד ראייתה נגרמת על ידי הפסקת הכדורים, אין דיני פרישה אלו בכלל, אלא 24 שעות לאחר הפסקת הכדורים יש לפרוש עד הוסת. אבל אם היא לא תיקח יותר והפסיקה לגמרי, יש לחשוש לעונה בינונית בלבד.

רפואה שלמה