מה בין שהייה להטמנה בערב שבת

שאלה:

שלום,
קראתי בשש"כ שאסור לשים קופסת שימורים בתור סיר עם מים ומותר לשים את הקופסת שימורים על הפלטה. למה על הפלטה מותר-שזה על האש ממש? פרק א ע"ה

תשובה:

שלום וברכה

דבריו אמורים מבעוד יום, שאז אין בעיה להניח על כירה גרופה וקטומה כמו פלטה חשמלית גם דבר שאינו מבושל כל צרכו, אבל אסור להטמין בדבר המוסיף הבל משום איסור הטמנה – אפילו בערב שבת. שים לב שיש שני אסיורי דרבנן – איסור שהייה, מותר בערב שבת על כירה גרופה וקטומה, איסור הטמנה נוהג גם מערב שבת ככל זה דבר המוסיף הבל.