רכיבת סוס גמל וכו'

שאלה:

בס"ד, שלום להרבה שליט"א,

גבי מה דאיתא בנדה יד ע"א רוכבי גמלים כלום רשעים ופירש"י דאבריהם מתחממים בבשר נגמל מוציאים זרע עכ"ל. ושם אמרינן כאשר לא מטרטין דהיינו רוכב כאשה ע"פ רש"י דהיינו שתי רגליהם מצד אחד.

האם יש אוכף כזה בארץ כאשר אדם כשר רוצה לרכוב בהמה שלא יהיה במצב כזו? אם לא מצוי שאין היום אנשים רוכבים בהמה כיון שמצוי רכב אופניים וכו' מה יעשה כאשר אדם ילך אם משפחה וכולם רוצים לרכוב בהמה בחופשה?

יש אוכף כשר כזה לשכור?

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

הכל מדובר ברכיבה ללא אוכף, כאשר יש אוכף שעליו יושבים אין איסור, אינני יודע מה הכוונה אוכף כשר…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום להרבה תודה רבה על התשובה.

    אוכף כשר פירוש שלא יגרום חימום הוצאת זרע לבטלה, וזה בא מן הבנת רש"י ד"ה דמכף וז"ל לשון אוכף של חמור. אם יש לו אוכף האבר אינו מתחמם שהעץ קשה הוא; ואם אין אוכף מתחמם בבשר החמור. אבל דרך גמלים לרכוב בלא אוכף אלא במרדעת ומתחמם- עכ"ל.

    ומן המילה "שעץ קשה הוא" היה נשמע שצריך להיות אוכף קשה כעץ משא"כ באוכפים רגילים.

    מ"מ הבנתי שעיקר הבעיה לרכוב בלי אוכף, ויכול להיות שאוכפים שלנו מספיק קשה. מ"מ מן המהדרין אוכף קשה ממש כדי למנוע שום חשש.

    תודה רבה

  2. האם אופניים יש בהם את החשש הזה ג"כ? בפרט כשהכסא עבה בקידמתו ונכנס מעט בין הרגלים, שמעתי שהיה רב [חסיד גור] שאסר זאת מטעם זה, האם יש לכם מקורות לעניין? לענ"ד א"א לגזור מעצמינו על מה שחז"ל ל"ג.