טבילת עזרא והנחת תפילין אחרי חצות של ערב תשעה באב

שאלה:

אשמח מאוד לקבל תשובה על כמה שאלות שנצרכות למעשה:
[1] האם מותר להניח תפילין אחרי חצות היום של ערב תשעה באב ?
[2] למי שנוהג לטבול טבילת עזרא בתשעת הימים – יכול לטבול גם בערב תשעה באב אחרי חצות?
[3] האם סעודה מפסקת זה חיוב גמור ? נפק"מ למי שנמצא בצום – לאכילה בלבד [בנדר] האם חייב להתיר את הנדר בשביל סעודה מפסקת, או שאינו חייב ?

תשובה:

1. מותר להניח תפילין אחר חצות בערב תשעה באב.

2. יכול, אבל עדיף לעשות זאת קודם.

3. חלילה וחס לצום היום! זה סכנת נפשות לצום יומים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יכול, אבל עדיף לעשות זאת קודם. – אך למעשה אם לא הספיק מותר לו כעת לכתחילה ?
    חלילה וחס לצום היום! זה סכנת נפשות לצום יומים. – מדובר על צום רק לאכילה – ורגיל בכך.