קמתי בשעה מאוחרת, האם אני צריך להתפלל?

שאלה:

היי תודה רבה לך על הפלטפורמה מדהים ממש איזה כיף!
הלכתי לישון בשעה – 4/5
וקמתי בשעה 13:00
אז רציתי לשאול.
האם אני יכול השירות להתפלל רק את הפסוקי דזמרה וכל ההכנה של התפילה ללא שמונה עשרה ?
או יותר נכון מה הדרך הכי נכונה לעשות במצב כזה ?
אני ספרדי , אשמח גם למקור בשולחן ערוך כדי ללמוד יותר לעומק תודה רבה שוב אתר מדהים תודה תודה תודה

תשובה:

שלום וברכה

המקרה מצער מאוד, הרי יכולת להתפלל בחמש, זה כבר היה לאחר עלות השחר ובדיעבד כבר אפשר שחרית, ואז לישון, כך בעצם הפסדת שחרית וגם קריאת שמע דאורייתא… לומר פסוקי דזמרה מותר אבל ללא ברוך שאחר וישתבח. וברכות קריאת שמע כמובן אי אפשר. אני מסופק אם תוכל להתפלל תשלומין מנחה פעמיים, כיון שבעצם לא היית אנוס, הלכת לישון בזמן שכבר יכולת להתפלל. אמנם, אם לא ידעת את ההלכה וחשבת שאתה מוכרח ותספק לקום בזמן, תוכל להתפלל פעמיים שמונה עשרה של מנחה.