מברשת שיניים בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
שמעתי שמי שמצחצח שיניים בשבת (שכמובן לא יורד לו דם מהחניכיים) יהיה לו בעיה לשטוף את המברשת בשבת כי זה נחשב שמכין משבת ליום חול. וכמדומני שמעתי את הרב אברהם יוסף שליטא אומר את זה ושבמצב כזה ניתן להשאיר את המברשת שיניים לאחר גמר השימוש בכוס מים ולהשאיר את המברשת ככה עד מוצאי שבת ואז לשטוף.
השאלה האם הפיתרון שהרב אברהם יוסף שליטא הציע אכן כל הדיעות הם ככה , כי כשאני חושב על להשאיר את המברשת שיניים שלי עד מוצש בתוך כוס מים זה מגעיל אותי אפילו שאני יודע שאשטוף את זה אחרי. עד היום מה שאני עושה זה שאני משתמש במי פה אבל כמובן אם יש דיעות שמתירים לשטוף מברשת שיניים בשבת הייתי שמח לחזור לשטוף שיניים במברשת שיניים מאשר להשתמש במי פה.
תודה רבה מראש לכבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש במברשת שיניים בשבת, מעבר לחשש הוצאת דם, יש שחוששים שכאשר יש סיבים צפופים זה נחשב סוחט אפילו שאינם סופגים לתוכם ומנהג ישראל כשרים להמנע מכך. לגבי רחיצת המברשת אכן הסברא נותנת שאסור לרחוץ בשבת כפי שלא רוחצים כלים בשבת לצורך מחר, אלא אם כן זה מפריע בשבת עצמה.