כיבוד הורים כשקשה

שאלה:

קשה לי עם אבא שלי. אנחנו שני הפכים ובעקבות משקעי עבר והתנהגות בהווה אני לא מסוגל להרגיש אליו שום רגש של כבוד. באמת שאני מנסה ללמד זכות ולמצוא נקודות לזכותו, אבל גם כשאני מצליח הוא מתנהג בצורה לא ראויה וכל המאמץ יורד לטמיון. זה מגיע למצב שעצם הנוכחות שלו בסביבתי גורמת לי לחוסר נוחות, וממילא גם התגובות שלי אליו נאמרות שלא בנחת. איך אפשר לקיים כיבוד הורים במצב טעון שכזה? אם יש טיפים מעשיים שעשויים לעזור יותר מאשמח לשמוע

תשובה:

בכל אדם ניתן למצוא נקודות יפות, הבעיה שהטבע שלנו הוא תמיד לראות בעצמנו רק נקודות חיוביות ובשני רק נקודות שליליות… בעצם הנושא של שנאת חינם שבגללה נחרב הבית היה ממש הענין הזה, הרי מה זו שנאת חינם, כל אדם יש לו סיבה למה הוא שונא… אלא הכוונה שאדם לעצמו יש לו צידוק לכל דבר ולכל התנהגות אבל אצל השני אין לו צידוק, זה שנאת חינם! המחשבה על כך וההתבוננות ברעיון הזה תסייע לך.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים בזכות אהבת חינם שבינינו.