חתונה – סעודה חלבית

שאלה:

האם ניתן לקיים חתונה בארוחה חלבית ודגים

תשובה:

מנהג ישראל לאכול ארוחה בשרית בכל סעודת מצוה, ואין ראוי לשנות, אבל אין בכך איסור.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' רמט סק"ו שנראה שהיום אין ענין דווקא בבשר ויין בסעודת מצווה. וראה עוד באות ברית להגאון מבוטאשטש סי' רסה שכתב שיש ענין בסעודת ברית לעשותו דווקא בבשר. למעשה נהגו להקפיד לפחות על עוף וכיוצא בזה, ולכן גם התירו לאכול בשרי בתשעת הימים בסעודת ברית מילה.