חרדות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
מתחילת השנה אני סובלת מחרדות ובתקופה האחרונה זה התפתח גם למחשבות טורדניות אם זה בנושא נדרים ואם זה בנושא קללות וקורה לי הרבה פעמים שאני מפחדת לעשות חטאים, לדוגמא מרגישה שאם אני אלבש מכנסיים קצרים יקרה לי משהו רע או שאם בטעות קיללתי או עשיתי משהו רע כמו כל בן אדם אז אני ממש מרגישה שאם לא אתפלל או אעשה משהו כדי לכפר על זה יקרה משהו רע, וזה מאוד מקשה עלי כי אני לא רוצה לעבוד את ה׳ מתוך פחד אלא מתוך שמחה ואמונה אמיתית.
בנוסף הייתה תקופה שהיו לי מחשבות טורדניות בנושא קללות אז הייתי ״מקללת״ את עצמי כמובן לא רצוני שאם לא אתפלל שלוש פעמים ביום יקרה ככה וככה ובגלל שזה מצווה אז הייתי מרגישה שזה יחול גם אם קללה במחשבה לא חלה.
הייתי רוצה לשמוע מה דעתך בתור רב,תודה מראש.

תשובה:

כבר כתבתי לך הרבה מאוד פעמים שאין כל משמעות לקללות הללו, הכל שטויות בטל ומבוטל. בכל הנוגע לטיפול הרפואי יש לפנות לאשת מקצוע.

רפואה שלמה.