האם יש חובה לאכול לחם בסעודה מפסקת

שאלה:

האם יש חובה לאכול בסעודה מפסקת של תשעה באב – לחם? או שאפשר לאכול רק תבשיל?
האם זה מנהג או הלכה?

תודה רבה

תשובה:

אין חובה לאכול לחם בסעודה מפסקת של ערב תשעה באב, אבל כדאי לאכול כדי שיקל לצום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. י"א דקיום סעודה מפסקת הוא דווקא ע"י אכילת פת, דבלא זה אין ע"ז שם 'סעודה' [הגרב"צ אבא שאול זצ"ל אור לציון ח"ג עמ' רנ"ד – בהערה. וציין שם לבית יוסף תקנ"ב בשם הירושלמי, שרב לאחר שאכל בסעודה המפסקת כל צרכו הי' טובל פרוסת לחם באפר ואמר "זו היא עיקר סעודת ט' באב, לקיים מה שנאמר ויגרס בחצץ שני, הכפישני באפר". וכעי"ז בשו"ת בצל החכמה ח"ד סי' נ"ה דראוי שיאכל פת בסעודה המפסקת להשוותה סעודה
    יותר קבועה].