גט לחומרא לאחר שכבר יש ילדים

שאלה:

בס״ד
אני יודעת שכשיש בעיית ממזרות לא מצריכים גט לחומרא לאחר נישואין אזרחיים. אך אם כבר ניתן גט לחומרא, ורק לאחר מכן מגלים בעיית ממזרות האם מבטלים את הגט או שלא מחשיבים אותו רק כדיי לא לגרום לממזרות?

תשובה:

שלום רב,

הדברים לא לגמרי מוחלטים. כלומר, לאחר נישואין אזרחיים מצריכים גט לחמורא משום החומרא של אשת איש. אבל זה ברור שלא נקבע ממזרות בעקבות אותם נישואין. השאלה היא האם כאשר יש כבר ילדים ממישהו אחר האם נוותר על הגט לחומרא הזה או לא, לא בטוח כלל שנוותר עליו משום לעז. לא זכור לי משהו מפורש על הסיטואציה הזו. יש נידון אחר שחוששים ללעז על הילדים ראה סי' יא. אבל במקרה כזה אני לא בטוח כלל. נדמה לי שיש ראיה מסויימת שלא נחשוש ללעז, אני צריך לחפש את זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז לא הבנתי, גם אם ניתן גט לחומרא לאחר נישואין אזרחיים וגילו לאחר מכן שיש ילדים ממישהו אחר אז הילדים לא יהיו ממזרים למרות שהנישואין האזרחיים הסתיימו בגט לחומרא?

  2. לא הם לא יהיו ממזרים. הנידון הוא רק לכתחילה האם כאשר יש ילדים עדיין להצריך גט לחומרא או שמא בגלל שיש ילדים ויש חשש לעז על הילדים אולי לוותר על הגט לחומרא.