תמונות של צדיקים ליד הטלויזיה

שאלה:

שלום לכם כבוד הרב.
פעם שמענו ממכר שאסור לתלות על קיר של טלויזיה גם תמונות של צדיקים, רצינו לדעת האם יש לזה מקור?

תשובה:

כמובן שאין "מקור". הוא התכוין לומר: הרי טלויזיה זה הטומאה בהתגלמותה, אז בקשה, אל תשים שם תמונה של רב… אם אתה מכבד ומעריך את הרב, תנסה לדבוק בדרכיו ולהוציא את הדבר המתועב הזה מהבית… תאמין לי שבלי טלויזיה אולי קשה בהתחלה, רגילים ופתאום נהיה חור כזה, אבל בסופו של דבר אם מתרגלים לעיסוק אינטלגנטי, פתאום יש יותר שיחות בבית, אוירה משפחתית יותר, קשר בין כולם, תחושה של עשייה שמאמינים בה ולא ביזבוז זמן וריקנות, חיי משפחה טהורים יותר. הכל יותר עמוק טבעי ומרומם.

שווה לנסות.