כניסה וצאת ט' באב

שאלה:

בס"ד
שלום רב
מותר לאכול סעודה מפסקת עד הדקה האחרונה של כניסת הצום ?
2. למי שמוציא שבת קודש וחג לפי רבינו תם , חייב לצום עד זמן רבינו תם או עד להופעת כוכב אחד שזה 20:10 בערך ?

תשובה:

שלום וברכה

1. לא כדאי בכלל, כיון שהשקיעה אינה מדוייקת בכל מקום, יש הרים שיש דיון אם קביעת השקיעה לפי מה שנראה בפועל או לפי האופק המישורי, לכן יש להפסיק לאכול לפחות עשר דק' לפני השקיעה.

2. בצומות דרבנן כמו תשעה באב לא נהגו להחמיר כרבינו תם, רק מי שנוהג כמותו מעיקר הדין ולא רק כחומרא בעלמא.