חיתוך חוטי הציצית במספריים

שאלה:

היי,
האם מותר בתשעת הימים לגזור פתילות של ציצית(הכוונה לקצר קצת במספרים בטלית קטן)
לפי פוסקי ספרד
תודה.

תשובה:

אין בזה איסור מצד תשעת הימים. אכן נהגו באופן כללי אם אפשר לא לחתוך במספרי ברזל אלא בשיניים, ראה משנה ברורה סי’ י”א ס”ק ס”א והובא במגן אברהם שם בשם השל”ה והמטה משה, ויעוי’ שם שרמזו לזה מהפסוק ‘לא תניף עליהם ברזל’ ומנין ל”ב חוטי הציצית עולה כמנין ל”ב השיניים שיש לאדם.