ברכה על תמר מרוסק במיקסר

שאלה:

שלום,רציתי לשאול מה צריך לברך על תמר מרוסק במיקסר שנעשה ביחד עם אגוזים, קקאו, וסוכר להיות כדור שוקולד? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהריסוק נעשה במיקסר ולא ביד – יש לברך שהכל.

מקורות:

בענין זה יש לנו את ספק האחרונים בביאור דברי השו"ע בסי' רב סעי' ז, לגבי תמרים שמיעכן, שם הדגיש השו"ע שמדובר בתמרים שמיעכן ביד, ומכאן יש שדייקו שאם התמעכו במכונה, אף שממשן קיים, ברכתם שהכל. וכן דייק שם הנהר שלום ס"ק י, וראה שו"ע הרב שם סעי' יז. ולכן למעשה יש לברך על ממרח תמרים שנאכל לבד שהכל. לגבי ברכה אחרונה, מחמת הספק הכריע המשנה ברורה שם ס"ק מב לברך מעין שלוש, והטוב יותר לאכול כמות כזו רק בסעודת פת. כמובן לברכה זו צריך כזית בכדי אכילת פרס.