ברכה על בלינצ'ס

שאלה:

שלום
מה מברכים על בלינצ'ס שהוכן כך: לוקחים בצק מערבבים עם חמאה וביצים ושמים את העיסה על מחבת על הכיריים (מחבת ללא שמן). מזונות? המוציא?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהביצים הם עיקר הנוזלים, מורגש טעמם היטב [ספרדים] או שהם רוב ביחס למים [אשכנזים] ודאי הברכה מזונות, אבל גם בלא זה, ככל שמדובר במשהו נוזלי ששופכים למחבת כמו בלינצ'ס, הברכה היא מזונות כי אין תואר פת.

מקורות:

שו"ע קסח, ח.