קינות הרבה בלי כוונה או מעט בכוונה

שאלה:

שלום רב
כל שנה בקינות אני מרגיש שאם אני רק אגיד הכל אני אהיה כמו רובוט, כמש"כ בפיו ובשפתיו כיבדונו וגו' האם אני יכול ליקח קונטרוס על קינות וכו' שיעורר אותי ובאמצע כשאני מרגיש שאני כבר לא מתכוון לעצור ולקרוא ואחרי זה לדלג לאיפה שהציבור אוחז או שיותר חשוב להגיד את כל הקינות (בלי התחברות וכוונה)

תשובה:

אין חיוב לומר את כל הקינות, העיקר הוא לעסוק בקינות עד סמוך לחצות היום.