סדר תפילות בט' באב

שאלה:

אשמח ללמוד את הסדר תפילות בט באב

כל מה שהבנתי עד כה זה שלא מניחים תפילין בבוקר אלא אחרי חצות אמצע יום, אבל לא ברור לי אילו חלקים בתפילה צריך להגיד או מתי מורידים את התפילין?

שורה תחתונה
איך מתפללים נכון במהלך יום ט באב?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

התפילות הן רגילות כמו בשאר ימי החול, ללא תחנון, ועם קריאת התורה המיוחדת ליום זה, ולאחר התפילה בערב קוראים מגילת איכה עם מעט קינות, וכן בבוקר אחרי התפילה יש קינות, ויש נוהגים בסיום הקינות לקרוא שוב מגילת איכה. מנהג הספרדים בארץ ישראל כן להניח תפילין בשחרית, ויש שנמנעים מכך, ומנהג בני אשכנז ואותם חלק מהספרדים להניח במנחה.