מוזיקה וקאלית בתשעת הימים

שאלה:

שלום,
האם מותר לשמוע מוזיקה וקאלית בתשעת הימים

תשובה:

גם המקילים בכך בשלושת השבועות ודאי לא יקלו בזה בתשעת הימים שאז להרבה פוסקים גם שירה בפה אסורה!

מקורות:

 יש שהחמירו בשירה בפה לבד בתשעת הימים, כמובא מתרומת הדשן ויוסף אומץ, וראה מקור חיים לחוות יאיר סי’ תקנא סעי’ א. אולם ראה שבט הקהתי ח”א סי’ קפט שבשירי דבקות בזמן שיעור וכדומה יש להקל, כמו כן דעת הגר”ע יוסף שאין להחמיר בענין זה כלל, ולא אסרו אלא בכלי נגינה. ומכל מקום מוזיקה ווקאלית שיש שחששו שדינה ככלי מחמת ההקלטה, וגם יש בה דמיון רב לכלי נגינה מחמת החיקוי הנעשה בה, ודאי דינה חמור יותר ואין להקל בה בתשעת הימים.