התפלל ערבית מבעוד יום אם קיבלת תענית / המתנה לאחר בשר נבלה וטריפה

שאלה:

אדם באמצע סעודה מפסקת התפלל ערבית מבעוד יום האם יכול להמשיך לאכול לפני השקיעה? וו מה הדין עם התפלל ערבית מבעוד יום האם יכול להתחיל סעודה מפסקת? 2 האם יש דרך לישב את הרשבא שאומר דין תתאה גבר אפילו שיש קצת מים קרים ומלא רותחים ועדין לומר תתאה גבר כי לכאורה זה לא הגיוני? 3 אדם שבצבא אכל נבילה בטעות האם צריך למתין 6 שעות? תודה רבה

תשובה:

אם התפלל ערבית מבעוד יום קיבל עליו תענית ואסור באכילה, ראה הגה' רבי עקיבא איגר סי' תקנג.

זה הגיוני מהבחינה הזו שהמים שבאים הם כבר כלי שני.

בס' דרכי תשובה בתחילת סי' פט מבאר, שאף שלאחר אכילת בשר בהמה טמאה אין חיוב המתנה שש שעות, לאחר אכילת נבלה או טריפה יש להמתין שש שעות.