רכישה מחנות יד שנייה

שאלה:

שלום וברכה,
קניתי אופניים מחנות של יד שנייה, לאח מכן חשבתי שיש סיכוי סביר שאולי זה רכוש שנגנב ממשהו אחר. מה הדין בקניית חפץ שיש ספק אם הוא גנוב?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ברור שהחפץ גנוב מותר לקנותו. ורק בחפצים שחזקתן גנובים אסור לקנות משום מסייע לדבר עבירה.

בהצלחה.

מקורות:

כתב בשו"ע חושן משפט סימן שסט סעיף ג: "אסור ליהנות מהגזלן שהוחזק ממונו שבא בגזילה) (טור ס"ה). ואם היה מיעוט שלו, אף על פי שרוב ממונו גזול, מותר ליהנות ממנו, עד שידע בודאי שדבר זה גזול בידו". ובסמ"ע שם ביאר שרועה בהמה שחזקתו שהכל גזול אסור לקנות ממנו. אבל בסתמא שאין ידוע שהכל גזול ויש בידו ממון שאינו גזול מותר לקנות ממנו.