קנייה בתשעת הימים

שאלה:

שלום רב,
לאחר ט' באב, קרוב משפחתי מתגייס וזקוק לשעון. אשר יעשה בו שימוש במהלך השירות הצבאי. בעל החנות טוען שלאחר ט' באב, כבר לא יהיה לו את השעון. וכפי שציינתי קודם, יש בשעון צורך לתקופה שלאחר ט' באב. האם מותרת הקנייה או שלא?
כמו כן, שאלה נוספת, היא האם בתשעת הימים מותר להחליף בחנות, בגד שרכשתי קודם לתשעת הימים ופרק זמן ההחלפה, יפוג לאחר ט' באב או שעליי להמתין בכל זאת?
תודה רבה, על העזרה במענה לשאלותיי.

תשובה:

שלום וברכה

בשני המקרים הללו אני מבין שיש הפסד במניעת הקנייה או ההחלפה, וממילא זה אפשרי. כמובן אין לתת לו את השעון עד לאחר תשעה באב.