לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירת שמני בושם לגויים – המשך

שאלה:

שלום רב,
יש לי עסק של מוצרי טבע, בין המוצרים אני מוכר שמן נרד (זה לא שמן להדלקה. אלא שמן בושם מקראי).
רציתי לשאול אם מותר ע"פ ההלכה למכור שמן בושם לנוצרי?
אתמול שאלתי שאלה זהה, אך הרב המשיב היה סבור שאני שואל על שמן להדלקה ולא למריחה/משיחה (שזה ברור שאסור, שזה כמו נר שאסור, כדאיתא בש"ע).
מבירור שעשיתי היום התברר שהשמן נרד משמש כאחד המרכיבים בשמן המשחה בכתות מסויימות בנצרות, לשם משיחת תינוק שנולד ושאר טקסים אחרים שבהם מושחים (לא מדליקים).

האם ע"פ ההלכה בש"ע יש איסור למכור מרכיב שמשמש למשיחה?

האם ההלכה מגדירה את זה בבירור כעבודה זרה?
אשמח לתשובה מנומקת עם מקורות,
תודה מראש

תשובה:

הנושא אינו הדלקה או לא הדלקה, אלא אם המטרה היא חלק מהפולחן שלהם. אינני מתמצא בעבודה זרה זו, ואינני יודע מדוע הם מבצעים פעולה זו ולשם מה…