ט' קבין בתשעת הימים

שאלה:

אני משתדל כל השנה לשים ט' קבין לטבילת עזרא באופן שאני עומד תחת המקלחת בשיעור הראוי [טבילה במקווה קשה לי מכמה סיבות].
האם מותר גם בתשעת הימים [במים פושרים]
כמו"כ במידה וכבר נמצא תחת המים האם יכול להנצל את השהות במים ולשים לפני הכניסה למים סבון במקומות המטונפים כך שהמים כבר ישטוף גם את הסבון ויהיה שם נקי.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש להמנע. הגם שהתירו טבילה קצרה אבל לעמוד תחת המקלחת ארבע דקות ברחיצת כל הגוף, זו רחיצה של ממש… בודאי אין מקום להקל להגניב סבון וכו'… ככל שאין היתר רגיל של זוהמה…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל גם התירו טבילה לצורך בעל קרי למרות שרק הידור. אז יצא חידוש דרחיצה גמורה התירו רק לצורך מצוה. וטבילה גם לצורך הידור. ביחוד שבהלכה אין חילוק בין רחיצה לטבילה דתרוייהו אסורין בתשעת הימים באותה רמה
    זה קצת חידוש!

  2. מסכים, אבל בתחושה נראה לי תמוה להתיר רחיצה טובה במקלחת של כמה דקות רצופות, בדרך כלל טבילה נכנסים ויוצאים מיד…