הוספת שם לתינוקת שנולדה

שאלה:

נולדה לנו בת לפני כשבוע.
האם אפשר להוסיף שם לאחר שקראתי לילדה בשם? אשתי מראש סרבה לשם שנתתי לה.
ואם כן איך עושים זאת?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט אפשר להוסיף. העובדה שאשתך לא הסכימה לשם שנתת לה זה בהחלט סיבה מספקת להוסיף לה היום שם נוסף, ומעתה יקראו לה גם או רק בשם הנוסף. אפשר פשוט לעלות לתורה ולעשות לה מי שבירך עם השם החדש (לא צריך לומר שמוסיפים לה שם, אלא רק להזכיר את התינוקת גם בשמה החדש). או שגם אין צורך בעליה לתורה, החלפת שם או שינוי והוספת שם – העיקר הוא איך אנשים קוראים לה.

הצטרף לדיון

תגובה 1