האם מותר לאיים כדי להפחיד את הגנב

שאלה:

האם מותר לאיים על מישהו איום נקמתי אבל לא ליישם את זה. אני רק רוצה להפחיד שהמצב לא ישנה את עצמו ולקבל את הדבר בחזרה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לאיים כדי להציל את עצמו או את ממונו. אין באיום עצמו איסור, האיסור הוא לעשות מעשים.

בהצלחה.

מקורות:

זכותו של אדם להגן על עצמו ולכן נפסק להלכה שעביד איניש דינא לנפשיה, שיכול להכות את חברו כדי להוציא את הממון שגזל ממנו. ולפ"ז כ"ש שיהיה מותר לו לאיים כדי להציל את ממונו, וכמו כן יהיה מותר לאיים כדי להבריח את חברו.