גירות למי שאינו יכול למול

שאלה:

בס"ד
נכרי שמתו אחיו מחמת מילה [או שאר סכנה כיו"ב] שאינו יכול למול והוא רוצה להתגייר האם יש דרך לעשות זאת ?
ב' עבד של כהן שהוא [העבד] לא מל, האם הוא יכול לאכול בתרומה [לפמש"כ ב"חינוך" שהדין שערל אינו יכול לאכול בתרומה זה מכיון שהוא כמו זר]?

תשובה:

שלום רב,

המילה בגירות אינה מצווה שאפשר לומר בה שהוא אינו שייך בקיום המצווה או אנוס וכד', אלא היא תנאי בתנאי הגיור, ולכן כל עוד שאינו מל ולא משנה מה הסיבה אינו יהודי. כך פסק בשרידי אש ח"ב סי' סח וכן הובא שם תשובת הגרח"ע גרוז'ינסקי שאין בזה שאלה כלל וברור שהוא נכרי לכל דבר ולא יועיל לו טבילה, והעיד שכך פסק בברלין ליהודי שהיה נשוי לנכרית ומל את שני בניו הגדולים ומתו מחמת מילה, שהבן השלישי הוא נשאר נכרי. וראה מה שהביא שם מהזכר יצחק.

ב. אני מבין ששאלתך היא לדעות (ר"ת) שכהן ערל שלא מל מחמת שמתו אחיו מחמת מילה אוכל בתרומה איך יהיה לגבי עבד שלא מל מחמת סיבה זו. נראה שזה דומה יותר למילת גרים ולכן כל עוד שלא מל לכו"ע אינו אוכל בתרומה.