תרופות בט' באב

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
אדם הסובל מבעיות לחץ דם גבוהה ולכן נוטל כחמישה כדורים כל בוקר וערב, כיצד עליו לנהוג בט' באב?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

ראשית כדאי להתייעץ עם הרופא האם הכדורים נחוצים או שאפשר לדלג בבוקר [בערב לפני הצום אתה לוקח, ומיד במוצאי הצום שוב לוקח… בדרך כלל זה מספיק], ואם יש צורך לקחת וכל הנושא הוא רק הכדורים ומצד הצום אין בעיה, לוקחים את כדור עם מעט מים פגומים, תמצית תה חזקה או כמה גרגירי מלח בכוסית מים.

שנזכה לגאולה שלמה.