שקר שלא רלוונטי לאף אחד

שאלה:

יש לי חברה שאני בקשר איתה. היא אינה רוצה שידעו על הקשר ביננו, ולכן, שאני מספרת עליה לאחרים אני קוראת לה בשם בדוי.
החברות שלי חושבות שקוראים לה מרים, אך היא אינה באמת מרים.
השאלה שלי האם זה שקר לספר לחברות שקוראים לה מרים, בגלל שבעצם אני לא יכולה לומר את השם האמיתי שלה. בגלל שהיא לא רוצה. השאלה אם מותר לי להמשיך לומר מרים, וכביכול להטעות אותם בשמה.
חשוב לציין, שבגלל שהיא לא רוצה שאזכיר את שמה, אני מצידי מכנה אותה גם כן מרים!!
ולכן השאלה אם זה שקר, כי נכון שזהו לא שמה. ואני לא אומרת את השם האמיתי, מצד שני אני עצמי מכנה אותה מרים גם בפניה.

תשובה:

זה לא שקר כי זה לגמרי לא משנה להם, אבל לטעמי יש משהו פגום ולא בריא בכל הענין. מדוע החברות הזו סודית? אם היא חברות הגונה ושתיכן בנות טובות למה להסתיר? ואם יש בעיה בחברות הזו אז יש להמנע ממנה, ואם זו סיבה רגשית נפשית, זה גם דבר שמצריך טיפול והתגברות ולא לנהוג בצורה משונה כזו, תבררי עם עצמך מה הנושא כאן.

בהצלחה