שטיפת ידיים לאחר נטילה

שאלה:

שלום כבוד הרב. האם יש בעיה לאחר נטילת ידיים חובה (לא רק לרוח רעה אלא לפני אכילת פת או לתפילה או לברכת כהנים), מיד לאחר מכן לשטוף אותם עם סבון מתחת לברז מים זורמים שלא מתוך כלי? השאלה רלוונטית במיוחד בתקופת הקורונה כשרוצים להיזהר ממהמגע שהיה עם כלי הנטלה, אך גם בימים כתיקנם.
באופן דומה, האם יש בעיה להתקלח מיד לאחר טבילה במקווה? גם שם יש רצון לנקות את עצמו מהמים של בריכת המקווה המשותפת. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין איסור לרחוץ ידים בסבון אחרי הנטילה.

2. בטבילת נשים נהגו שלא להתקלח לאחר הטבילה, כמבואר בשו"ע רא עה, והטעם שלא אמרו שהרחיצה מטהרת ולא הטבילה, בטבילת גברים אין חיוב להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. – אם נוטל ידיי בחדר שירותים שיש בו גם מקלחת או אמבטיה, האם זה משנה את תשובת כבוד הרב "אין איסור לרחוץ ידים בסבון אחרי הנטילה."
    – דרך אגב, אם נוטלים בחדר שתיארתי, צריך לנגב בחוץ?

    תודה רבה כבוד הרב