נתינת מאכל לאדם שאינו מברך כדי לקרבו

שאלה:

שלום וברכה
אני לומד מידי פעם עם בחור שאינו שומר תומ"צ, (בעבר היה שומר תומ"צ ולדאבוננו כעת לא), ושאלתי היא האם מותר להביא לו אוכל ושתיה אפי' שאינו מברך.
יש להדגיש שלפי הרגשתי עי"ז נוצרת תחושה יותר נעימה שתגרום בעז"ה להמשך החברותא.
עוד יש להוסיף שאינני יכול לומר לו לברך, כיון שנראה לי שיגרום לכך שיכעס עלי, וגם יוביל לביטול החברותא.
ורציתי לשאול גם באופן כללי, כאשר הוא מתארח בביתי (הוא קרוב משפחה) בלי קשר ללימוד המשותף הנ"ל, האם מותר לתת לו אוכל ושתיה.

תשובה:

שלום וברכה

מה שמתחייב מצד הנימוס, כך שאם לא תתן לו זה יגרום אצלו תרעומת או שיסתכל על שומרי מצוות כקמצנים או אנשים חסרי תרבות, זה מותר, אבל סתם לתת כדי לקרב עוד בבחינת גדולה לגימה, זה רק אם תציע לו בנעימות שיעשה ברכה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' לה.