מסופק אם אמר יעלה ויבוא בראש חודש

שאלה:

אדם ששכח יעלה ויבוא והוא התפלל מתוך סידור ולא זוכר אם אמר יעלה ויבוא האם כיון שהתפלל עם סידור חזקה שאמר? תודה רבה אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

זה אינו חזקה בכלל, הרי הוא רגיל להתפלל מתוך סידור גם בימים שאין יעלה ויבוא. בפוסקים לא זכור לי כזה חילוק, מה שכן מדברים זה שתלוי מתי התעורר לו הספק, שאם בזמן התפילה לא היה לו ספק ופתאום לאחר זמן התחיל להסתפק, זה לא מעורר חשש, כי אדם לא יכול לזכור לאחר זמן רב כל כך. ראה משנה ברורה סי' קיד ס"ק לח. וגם זה כמובן רק אם היה בדעתו בתחילת שמונה עשרה לומר יעלה ויבוא. וראה בזה שו"ת שבט הלוי ח"ח סי' קסג.