הליכה לערכאות על שכנה שמגדפת ומקללת

שאלה:

שלום הרב,
בשכנותי גרה אשה מבוגרת שאינה שומרת תורה ומצוות. כבר מספר שנים שאחנו סובלים ממנה נורא. היא מחרפת ומגדפת, מכנה אותנו כינויי גנאי, ומפיצה עלינו סיפורים שקריים ומשמיצה אותנו בפני כל מי שמוכן לשמוע, וגם מי שלא.
פנינו לעו"ד ששלח לה מכתב התראה לפני תביעה משפטית, ב"ה המכתב עזר לתקופת מה, והיא הפסיקה להציק לנו. הבעיה שכעת שוב היא חזרה להציק לנו.
האם יש היתר לתבוע אותה בערכאות, והאם יש הבדל בין הגשת תביעה על מנת להגיע סדר מחוץ לבית משפט להליך המתנהל בבית משפט?
אם התביעה בערכאות בכל מקרה אסורה, איזה עצה תורנית יש שנוכל להפסיק את ההתנכלויות הללו?
אודה מאוד לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לשלוח לה מכתב מאת עו"ד כדי לאיים עליה עת תביעה בבית משפט. אם לא תציית אסור לתבוע בבית משפט אזרחי. אם תביעות מסוג כזה נתבעות בבית משפט פלילי – מותר לערוך נגדה תביעה פלילית גם ללא היתר מבית דין. כמו כן מותר לתבוע למסור אדם כזה למשטרה. תביעה בבית משפט אזרחי תהיה מותר רק אחרי קבלת רשות מבית דין.

בהצלחה.