תפילה ליד צואה של כלב

שאלה:

שלום
לפעמים אנחנו מקיימים מנין בחוץ כי בית הכנסת מתמלא. אלא שבגינות יש הרבה פעמים צואה של כלבים וכד`, מה הכלל בדבר הזה ? מתי מותר להתפלל מול/ליד צואה כזו?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם אין ריח אין צורך להרחיק, ואם יש ריח יש להרחיק ד’ אמות ממקום שכלה הריח. הנושא של תפילה ברחוב הוא בעצמו לא לכתחילה בכלל כמבואר בהרחבה בשו"ע בסי' צ… בזמן הקורונה כמובן יש להקל.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ עט סעיף ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אין ריח מותר לקרוא ק"ש ולהתפלל אפ' אם זה ממש מולי (לא בכוונה, פשוט פתאום אתה רואה את זה ולא ראית קודם)?