קשר עם גבר

שאלה:

רציתי לשאול האם יש בעיה להיות בקשר עם גבר (שלא במסגרת נישואין)? ואם ישנה בעיה, מה המקור לכך בתורה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור. לשם מה הקשר הזה? ולא תתורו אחרי עיניכם כתוב בתורה. כלומר, איסור הרהור אסור גם ללא קשר. אז לשם מה קשר עם גבר שלא למטרת נישואין? ענייני זנות וכד' מצאנו בתורה שיש סייגים וגדרים כדי להישמר מלהגיע למצבים אלה. כלומר, לרוב בתורה ישנם מצוות עשה ולא תעשה. וחז"ל הם אלו שקבעו את הסייגים והגדרים כדי שלא נכשל באיסורי תורה. אולם בענייני זנות מצאנו שכבר בתורה יש סייגים והרחקות. והסיבה היא ברורה: המרחק בין קשר עם גבר כפי שתיארת לבין איסור זה קצר ביותר.