קניית שואב אבק בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לקנות שואב אבק בתשעת הימים, והאם מותר להשתמש בו בימים אלו?
[יצוין שהמדובר בשואב אבק שעולה כמה מאות שקלים].

תשובה:

דעת הגר"נ קרליץ להמנע מקניית כלים יקרים גם אם הם לא לנוי וכדומה אלא לצורך תשמישי הבית, כל שאפשר להסתדר בלעדיהם, אבל יש שהקלו, בזה, ראה נחמת ישראל פרק יד, לכן אם אפשר לדחות את הקנייה לאחר תשעה באב עדיף, אבל אם יש צורך חיוני המיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

כך כתב שם בספר נחמת ישראל "כלי בית שהם רק ליפוי ונוי הבית [הרווחה] אף אם אין מברכין עליהם שהחיינו אסור לקנותן. וכלי בית הנצרכים לתשמישו עכשיו  כגון כלי אכילה מזגן מכונה כביסה וכד'ו אף אם מברכים עליהם שהחיינו מותר לקנותן ויש אומרים דבדברים יקרי ערך נהגו שלא לקנות כלל בימים אלו. אבל להזמין אם אינו משלם עבורו בשהת ההזמנה ויקבל אותו לאחר תשעת הימים מותר" [ומקורו מביא שם לכך שמותר לקנות כלי בית מספק עמק התשובה שכ' שלקנות כלי בית לכאו' אין בו איסור לקנות דלא מבו' בשולחן ערוך רק מיני מלבוש ולמסקנה כתב שצריך עעיון וכן בשות אבן אבן ישראל, ומביא פסק בחוברת קול התורה בשם הגר"ב ראקוו שמותר לקנות פלפון בט' הימים דמה שמובא ברמ"א הוא רק בבגדים ומנעלים ואינו שייך בשאר דברים]

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    המדובר הוא גם לגבי קניה בתשעת הימים, למרות שמשתמשים רק אחרי תשעת הימים?
    כמו"כ מה הדין לגבי הזמנה כעת (מאמזון למשל) באופן שיגיע בתשעה באב או לאחריו.