צום תשעה באב עם ילדה לא רגועה

שאלה:

שלום רב
רציתי לדעת אם אני מחוייבת לצום מכיוון שהילדה שלי היא לא קלה וחייבת כל הזמן תעסוקה ויהיה לי קשה לצום איתה.. מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום להקל מחמת זה, אבל יש כמובן לבקש מהאבא שישהה בבית ולא יהיה כל הזמן בבית הכנסת כדי שיוכל לסייע לך בענין זה.

צום קל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי יש מקום לשאול רב באופן פרטי, עם כל הפרטים: גיל הילדה, מצב האם וכו'
    תינוקת צרחנית זה לא רק מעסיק,
    לפעמים זה מתיש נפשית יותר מפיזית.
    באתר של אחת מקופות החולים, יש מאמר על הסיבות לבכי תינוקות, ובסוף המאמר הזה הם מוסיפים שאם הורים חוששים שיגיעו למצב של פגיעה בילד- שיפנו לעזרה, כנראה שלא סתם המומחים כתבו את זה, פשוט כי אפשר כמעט לצאת מהדעת… בנוסף כשתינוק צורח מאז שהוא נולד – האמא לא הספיקה להתאושש מהלידה, גם אם עבר זמן רב.
    בקיצור, אם אמא מרגישה שהצום יכול להזיק, ולא רק להיות קשה, אולי עדיף להתייעץ באופן פרטי ומפורט יותר.