פלאפון שנמצא בתיבת דואר

שאלה:

בתיבת הדואר שלי היה מונח פלאפון ללא מכסה וסוללה
הנחתי את הטלפון הזה על רצפת הבניין בין חפצים שונים
לאחר כמה ימים התברר שהוא שייך לאחד השכנים, מישהו הניח להם, משום מה בתיבה שלי ולא שלהם והם באו בטענה למה הוצאתי את זה משם, הוא נעלם מהבניין.
אציין שבבנין שלי עומדים באופן קבע חפצי פסולת, שקיות עם מזון ללא דורש שמרקיבות, בגדים, ועד מכשירי חשמל כבדים
וכן נלקחים מידי פעם עיתונים ומכתבים מתיבת הדואר כנראה ע"י ילדים ולא נמצא פיתרון לענין, גם אין ועד בית מסודר,
לאור כל הנ"ל חשבתי שזה חלק מההזנחה, וכנראה ילד שיחק ותקע שם.
האם עלי לשלם להם את הנזק?
ואם כן איך מעריכים פלאפון משומש?

תשובה:

שלום וברכה,

בעל התיבת דואר שהוציא את הפלאפון מהתיבה ואבד הפלאפון, אין עליו חיוב תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

פלאפון שהוכנס לתיבת דואר ללא רשות, מותר לבעל התיבה להוציא את הפלאפון ולהניח במקום שמשתמר קצת, אבל אסור לו להניח במקום שבוודאי ילך לאיבוד. אולם לפני שמוציא את הפלאפון יש הסוברים שציך להודיע לבעלים שמוציא את החפץ שהונח ברשותו, ויש סוברים שאין צריך להודיע. במקרה הנ"ל הפלאפון הונח בחדר מדרגות שמוגדר כמקום שמשתמר קצת, ולא מופקר לגמרי, ולכן מותר להוציא ולהניח שם, ולמרות שלא התרה מראש, יכול לומר קי"ל כשיטות שאין צריך התראה – ראה כל דינים אלו בשו"ע חו"מ סימן שיט.

גם אם הניח במקום שמופקר לחלוטין, כיון שמדובר בפלאפון ללא מכסה וסוללה בקל ניתן לטעות שמדובר בחפץ שהושלך לפח, וא"כ דינו כמזיק באונס שפטור – שו"ע חו"מ סימן שעח.