עבודה בעת"ב ושיעורים באמונה בת"ב

שאלה:

רציתי לדעת האם מבחינה הלכתית מותר או אסור לעבוד בעת"ב? בזמן שללמוד אסור. כמו"כ ישנם ארגונים מסויימים שמנצלים את שעות אחה"צ של ת"ב לשיעורים באמונה והשקפה כל שנה נושא אחר אך מתובל בד"ת מראשו ועד סופו האם מותר ללא הגבלה וא"כ מהו ההיתר?

תשובה:

אין איסור עשיית מלאכה בערב תשעה באב אלא בתשעה באב עצמו.

אין ללמוד תורה, אבל מותר דברי מוסר והשקפה שאינם דברי תורה, או דברים הנוגעים לחורבן ולגלות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה לא כ"כ מסתדר לי בסברא של דעת בעה"ב שלי שיהיה אסור היסח-הדעת טיולים ולימוד אך עבודה מותר. מה הרעיון בזה? גזירה שאין רוב הציבור יכולין לעמוד בה?